iranhfc

عمومی

iranhfc

عمومی

  • ۰
  • ۰

بادام زمینی

خصوصیات 

گیاه‌شناسی بادام زمینی گیاه مستقر برزیل بوده و از آنجا به نقاط دیگر جهان خط مش یافته هست . آب و هوای گرم برای کشت این گیاه مطلوب می‌باشد . بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست که طول آن در حدود 30 سانتیمتر میباشد . برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه میباشد گلهای آن دو گونه گوناگون به رنگ زرد می باشد که پس از تلقیح ، دم گل خم گردیده و به مرحله خاک می رسد و بعد از آن به تدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل می‌شود . 



تصویر 



میوه بادام زمینی به طول تقریبی 4 سانتیمتر می‌باشد و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زردرنگ می‌باشد . بر روی پوسته یک تا سه برجستگی مشاهده میگردد که هر یک محل دانه‌ها را نشان می‌دهد . دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق به رنگ سپید مایل به زردرنگ بوده ولی تخم مرغی صورت میباشد . پوسته نازکی دانه را پوشانده که به رنگ قرمز‌رنگ قهوه‌ای می باشد . 

گونه های 

بادام زمینی چهار دسته از بادامهای زمینی محبوبیت بیشتری دارند: اسپانیایی ، رونده ، ویرجینیا و والسینا . علاوه بر اینها اشکال قرمز و سپید تنسی نیز وجود دارند . گونه‌های خاصی از آن‌ها را به باعث تفاوتهای طعم ، میزان روغن ، میزان و صورت کاربردهای خاصی دارا‌هستند . در اکثری از موارد مصرف ، گونه های گوناگون آنها قابل معارضه می‌باشند اکثر بادامهای زمینی که با پوسته اعطا کرد و ستد شده‌اند از نوع ویرجینیا و برخی از گونه‌های والنسیا هستند . 


این گونه‌ها به علت مقدار درشت و ظاهر جذاب پوسته آن‌ها انتخاب شده‌اند . از بادام زمینی اسپانیایی بخش اعظم در شیرینیهای بادام زمینی ، مغزهای شعف و خمیر بادام زمینی استعمال میشود و بیشتر گونه های رونده آن در تهیه و تنظیم خمیر بادام زمینی کاربرد دارا هستند . گونه‌های مختلف این میوه بر حسب گونه پرورش شاخه‌ها و طول آن ها متمایز می شوند و برای هر جور از بادام زمینی گونه‌های فراوان زیادی وجود دارااست . 

کشت 

گل Arachis fabaceae روی سطح زمین به‌وجود آمده و پس از پژمرده شدن ، ساقه آن پرورش کرده به طرف تحت خم میشود و تخمدان را وارد خاک میکند . وقتی که دانه رسیده، رنگ بخش داخلی غلافها به نام پوشش دانه از سپید به قرمز‌رنگ مایل به قهوه‌ای تغییر می‌کند . هنگام برداشت محصول ، کل گیاه را که مشتمل بر اکثر ریشه‌ها است از خاک جدا می شود . رنگ غلافها آغاز نارنجی رنگ رگه‌دار با گلهای مشابه نخود و گلبرگهای زرد رنگ می باشد که بر روی خاک در خوشه‌های کناری پرورش می‌نمایند . 


پس از خویش گرده افشانی گیاه (بادامهای زمینی خود آمیزه‌های کامل هستند) گلهای آن کم‌رنگ میشوند . ساقه‌های مو جود در پایه‌های تخمدانها که قلاب نامیده می گردد به سرعت دراز شده و با چرخش به سمت پایین موجب نفوذ دانه‌ها به عمق یک‌سری اینچی خاک میشود تا موقعیت پرورش کامل آن‌ها آماده شود . وظیفه غلافها جذب مواد غذایی می باشد . این میوه دارنده پوسته‌های چروک‌داری هست که ما بین دو تا سه عدد دانه محصور شده‌اند . دانه رسیده این میوه همانند بقیه دانه‌های نبشی از قبیل لوبیاست البته بر خلاف پوشش دانه‌های سخت نبشها ، دارای پوششی به ضخامت ورقه بر روی دانه هست . بادام زمینی در فروغ و روشنایی و خاک کشاورزی شنی حاوی خاک رس ، شن و مواد گیاهی خوبتر رشد می‌نمایند . 



تصویر 



آنان به پنج ماه هوای گرم و بارش هر ساله 20 تا 40 اینچ یا آبیاری هم اندازه این مقدار نیاز دارند . غلافها 120 تا 150 روز پس از کاشت دانه‌ها به رویش بدون نقص می‌رسند . در‌صورتی‌که فرآورده را خیلی زود برداشت کنند این غلافها رشد بی نقص نکرده‌اند، در شرای آن ها را خیلی دیر برداشت کنند این غلافها در ساقه پاره گردیده و در خاک باقی خواهند ماند . نگهداری خطا بادام زمینی می تواند منجر به آلودگی آن ها به Fungus Aspergillus Flavus که ماده سمی آفلاتوکسین آزاد می‌کند، میگردد . 

خواص 

داروئی بادام زمینی از حیث طب دیرباز ایران متعادل می باشد . چون بادام زمینی دارای پروتئین می باشد بنابراین از حیث غذایی فراوان با اهمیت میباشد . 

برای تقویت ریه و طحال موءثر میباشد . 

کلسترول خوب خون را بالا می‌برد . 

درد معده را از میان میبرد . 

قابل انعطاف کننده سینه می باشد . 

سرفه خشک را برطرف می‌نماید . 


شیر را در ما‌درها شیرده مضاعف می کند . 

ملین می باشد . 

زیاد مقوی است . 

برای تقویت قوای دماغی مفید می‌باشد . 

به هضم خوراک یاری مینماید . 

استفاده‌های 

غذایی بادام زمینی را اغلب به یار نمک سرخ مینمایند اما به صورت خام یا به صورت پخته در آب و نمک نیز خورده می‌شود . همچنین با آن می‌توان خمیر بادام زمینی ، شیرینی بادام زمینی و محصولاتی دیگر تهیه و تنظیم کرد . از روغن آن هم به علت مزه ملایم و این‌که فقط در دماهای نسبتا بالا می‌سوزد در آشپزی استفاده می‌کنند . در حالتی که چه بسیاری از مردمان از میل کردن غذاهای تهیه گردیده با بادام زمینی لذت می‌برند، بعضی اشخاص نسبت به آن آلرژی شدید دارا‌هستند بطوری که میل کردن یک عدد از آن برای آنان خطرناک است . 

تجهیزات فست فود

این افراد چه بسا نسبت به استشناق گرده بادام زمینی نیز واکنشهای خطرناکی نشان می دهند . به همین علت از این میوه کمتر در هواپیماها استعمال گردیده و محصول ها تنظیم گردیده با آن در اکثری از حوزه‌های آموزشی به منظور حفاظت از دانش آموزان با اهمیت به آن ممنوع گشته هست . روغن بادام زمینی نسبت به کل مغز آن از پروتئین کمتری برخوردارند بنابراین اشخاص دوچندان مقداری به آن آلرژی دارا هستند . امروزه دارویی آزمایشی به نام NX-901 جهت از فی مابین بردن این حساسیت ساخته گردیده است . 

کاربردهای 

دیگر بادام زمینی از بادام زمینی‌های نا مرغوب یا این که انواعی که برای بازار خوراکیها مطلوب نیستند در ساخت روغن بادام زمینی و دانه و علوفه دامی استعمال میشود . بادام زمینی کاربردهای متعددی در صنعت دارااست . رنگها ، لاک و الکل ، روغنهای اعصاب کننده، چرم لباس ، جلادهنده‌های اثاثیه خانه ، حشره کشها و نیترو گلیسیرین از روغن بادام زمینی تهیه می‌گردد . صابون از روغن صابونی شده ساخته میشود و اکثری از اثاثیه آرایشی حاوی روغن بادام زمینی و مشتقات آن می‌باشند . 


قسمت پروتینی این روغن در ساخت بعضی از فیبرهای نساجی موضوع به کارگیری قرار می گیرد . از پوسته‌های بادام زمینی در تولید پلاستیک ، تخته دیواری ، ساینده‌ها و سوخت به کار گیری میشود . همچنین از آن‌ها در ایجاد سلولز که در ابریشم تصنعی و صفحه بکار میرود و مواد لعاب‌دار مثل چسب استعمال می‌شود . قسمتهای فوقانی گیاه بادام زمینی در تهیه علوفه بکار میرود . باقی مانده کیک پروتینی حاصل از پردازش روغن ، به تیتر غذای حیوانات و به عنوان کود کاربرد دارد . 

  • ۹۷/۰۷/۲۴
  • iranhfc iranhfc

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی