بامیه سرشار از اسید فولیک، ویتامین هایA وC میباشد . همینطور منشاء نیکی از ویتامین های گروهB ، منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی می باشد .
بها
غذایی نصف استکان بامیه پخته:
25کالری دارد؛ پس کم کالری است .
2 گرم فیبر دارد؛ منشاء خوبی از فیبر میباشد .
460 واحد ویتامینA دارد؛ مرجع نیکی از ویتامینA است .
130 میلی گرم ویتامینC داراست .
50 میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان هست .
256میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون هست .
اثرات
مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:
1) فیبر مو جود در بامیه به محافظت قند خون کمک می کند؛ بهاین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش می دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت اثرگذار هست .
2) موسیلاژ(یک جور فیبر) مو جود در بامیه به کلسترول طعام متصل شده و جذب آنرا کاهش می دهد . همینطور سبب دفع سموم از تن می شود . اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از ویژگی ها فراوان موءثر این سبزی میباشد چون نظیر داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد .
3) بخش اعظمی از متخصصان معتقدند که عمده بیماری ها از روده آغاز می شوند . فیبر مو جود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست خودداری کرده و ابتلا به بیماری هایی زیرا بواسیر و دیورتیکولیت* را بشدت کاهش می دهد .
معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم سفارش می شود که امکان داراست دیواره روده را حساس کند . اما موسیلاژ مو جود در بامیه روده را نرم کرده و خروج مدفوع را راحت می سازد .
4) اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند . ویتامینC هم یکی از آنتی اکسیدان های کلیدی می باشد . در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح منجر پیشگیری از بیماری های قلبی نیز می شود .
5) برای حفظ اثرات اثرگذار بامیه و آنزیمهای هضمی آن، بایستی آن را خیلی کم بپزید یعنی با حرارت کم یا این که با بخار ملایم پخته شود . برخی افراد بامیه را نپخته مصرف می کنند . اما اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن به کارگیری کنید .
* دیورتیکولیت : التهاب دیورتیکول ها( کیسه های گرد فتق نظیر در دیواره مخاط روده بزرگ) میباشد که در اثر تجمع باکتری ها و بقیه محرک های داخل دیورتیکول ها تولید می شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می شود .
- ۹۷/۰۸/۱۰